معاون دانشجویی وزارت علوم با بیان اینکه زمان دقیقی برای بورس دانشجویی علوم پایه مشخص نشده است، گفت: اگر سبد خاصی را طراحی کنیم که نیاز آینده شغلی یک دانش‌آموز را تأمین کند، قطعاً میزان تمایل به رشته دانشگاهی در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند

جزییات اعطای بورسیه به دانشجویان علوم پایه/ برای جذب رشته ریاضی باید سبدی خاص تعریف شود

هاشم داداش پور، درباره جزئیات اعطای بورسیه به دانشجویان علوم پایه اظهار کرد: در سال ۹۰ تعداد داوطلبان ریاضی کنکور ۲۸۱ هزار و ۵۵۸ نفر یعنی ۲۲ درصد کل کنکور بود، اما این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۱۴۵ هزار و ۶۱۵ داوطلب یعنی ۹.۷ درصد کل کنکور رسیده که شاهد کاهش دو برابری متقاضیان این رشته در یک دهه اخیر هستیم.

وی افزود: بورس‌های علوم پایه، سلامت، هنر، فنی مهندسی و علوم انسانی در حوزه فضای هیئت علمی و بورس‌های دانش، بنگاه‌های اقتصادی، سرآمدان، وطن، ابرار، مشاغل و دانش نیز در حوزه دانشجویی بورس‌های ۱۳ گانه‌ای هستند که در سازمان امور دانشجویان تعریف شده است.

داداش پور تصریح کرد: اگر دانشگاهی به یک هیئت علمی در حوزه علوم پایه نیاز داشته باشد، می‌توانیم از طریق این بورس آن را تامین کنیم.

معاون دانشجویی وزارت علوم ادامه داد: بورس هیئت علمی به قصد تامین هیئت علمی برای دانشگاه‌های دولتی زیر مجموعه وزارت علوم تدارک دیده شده است که بورس علوم پایه هنوز آغاز نشده است و به دانشگاه‌های کشور اعلام کرده ایم که نیازمندی‌های خود را به سازمان امور دانشجویان ارائه دهند تا متقاضیان مطابق فراخوان به قصد حل مشکل هیئت علمی دانشگاه پیش بروند.

وی با اشاره به تعداد کم داوطلبان رشته ریاضی اظهار کرد: اگر حاکمیت و دولت به این تصمیم برسد که اصل توازن را در میان رشته‌ها تامین کند، قاعدتا الزامات آن باید رعایت شود. یکی از الزامات آن این است که اشتغال را برای دانشجو ایجاد کند، برای مثال ۳۴۱ داوطلب کنکوری با کسب رتبه زیر ۱۰۰۰ کنکور در این دانشگاه درس خوانده اند؛ چرا که عنوان دانشجوی معلم با دریافت حقوق برای آن‌ها لحاظ شده است.

داداش پور گفت: اگر سبدی را طراحی کنیم که نیاز آینده شغلی یک دانش آموز را تأمین کند، قطعا میزان تمایل به رشته دانشگاهی در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

منبع: آنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.